WELLCOME TO C U 4 THE NEW TYPE OF INTERNET FORUM
TO HAVE MORE RIGHTS AND NO ADV. CONTACT ADMINISTRATOR AT sw1hez1@gmail.com

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΝΕΟ ΤΥΠΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΟΥ FORUM
ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ
ΔΙΑΦΗΜΗΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΟΝ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΣΤΟ sw1hez1@gmail.com


ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ FORUM ΜΕ ΑΣΤΕΙΑ - ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ - ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ -ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΣΤΟ cu4orum@gmail.com
 
ΦόρουμΗμερολόγιοΣυχνές ΕρωτήσειςΑναζήτησηΕγγραφήΣύνδεση
Αναζήτηση
 
 

Αποτελέσματα Αναζήτησης
 
Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση
Πλοήγηση
 Ευρετήριο
 Κατάλογος Μελών
 Προφίλ
 Συχνές Ερωτήσεις
 Αναζήτηση
Ψηφοφορία
Κορυφαίοι συγγραφείς
Admin
 
Καπτεν Χουκ
 
Domino99
 
olympic
 
RSFHELLAS
 
GREEN
 
andreas
 
Nikos
 
mikekick
 
snoopy
 

Μοιραστείτε | 
 

 αναφορά – καταγγελία κατά παντός υπευθύνου στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Admin
Admin
avatar

Αριθμός μηνυμάτων : 1170
Ημερομηνία εγγραφής : 16/02/2010
Τόπος : OLYMPIC VILLAGE

ΔημοσίευσηΘέμα: αναφορά – καταγγελία κατά παντός υπευθύνου στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου   Τρι Αυγ 17, 2010 7:20 pm

Κατόπιν δημοσιευμάτων στον ημερήσιο τύπο, σειράς ανακοινώσεων του συλλόγου υπαλλήλων του Ο.Ε.Κ., της ανακοίνωσης της διυπουργικής επιτροπής της 4ης Αυγούστου 2010 για την συγχώνευση του Ο.Ε.Κ στον ενιαίο Εθνικό Οργανισμό Εργασίας (Ε.Ο.Ε) αλλά και πληροφοριών που έφτασαν στην Μ.Κ.Ο. «Ολυμπιακό Χωριό - Σύγχρονη Πρότυπη
Πόλη» και προ του κινδύνου της πλήρους απαλλαγής των εργολάβων από τις υποχρεώσεις τους, κατατέθηκε την 5η Αυγούστου 2010 αναφορά – καταγγελία κατά παντός υπευθύνου στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
ΑΝΑΦΟΡΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Του σωματείου με την επωνυμία «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΡΟΤΥΠΗ ΠΟΛΗ, ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ (Μ.Κ.Ο)», με έδρα το Ολυμπιακό Χωριό Αττικής (οδός Νικ. Κακλαμανάκη αριθμ. 12).
.......................………………

Αξιότιμε κ. Εισαγγελέα,
Είμαστε αστικό σωματείο που δραστηριοποιείται στο Ολυμπιακό Χωριό Αττικής και μεταξύ των σκοπών μας είναι και η επιδίωξη με οποιοδήποτε νόμιμο μέσο της προαγωγής και ανάδειξης της πόλης μας και ειδικότερα των δρόμων, των πλατειών, της πράσινης ζώνης, των αθλητικών εγκαταστάσεων και των λοιπών κοινοχρήστων χώρων, για την επίτευξη και προαγωγή της κοινωνικής συνοχής των κατοίκων καθώς και τη διαρκή βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.
Το Ολυμπιακό Χωριό κατασκευάστηκε από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, αρχικά για να καλύψει ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας του 2004 και ακολούθως οι κατοικίες μέσω κλήρωσης παραδόθηκαν με προσωρινά παραχωρητήρια στους δικαιούχους του ΟΕΚ. Ανατέθηκε στην θυγατρική του ΟΕΚ εταιρία με την επωνυμία «Ολυμπιακό Χωριό 2004 Α.Ε.» (Ο.Χ.Α.Ε.) η όλη επίβλεψη του έργου, η οποία με τη σειρά της είχε αναθέσει το κατασκευαστικό μέρος σε διάφορες εργολαβίες (κατασκευαστικές εταιρίες).
Οι περισσότεροι από τους κατοίκους – δικαιούχους εγκατασταθήκαμε στην πόλη το έτος 2006 και από τότε ξεκίνησε και η καταβολή αντίστοιχης μηνιαίας δόσης για την αποπληρωμή της κατοικίας μας.
Για τις οποιεσδήποτε ελλείψεις ή κατασκευαστικά προβλήματα των κατοικιών απευθυνόμασταν στην επιβλέπουσα αρχή Ο.Χ.Α.Ε., η οποία τα κατέγραφε και ακολούθως απευθυνόταν στον αρμόδιο εργολάβο για την αποκατάσταση.
Παρ’ όλο που οι κατασκευάστριες εταιρίες παρέμειναν από κατασκευής του έως πρόσφατα στο Ολυμπιακό Χωριό, δεν προχώρησαν, στις περισσότερες περιπτώσεις, σε αποκαταστάσεις αστοχιών ή ελλείψεων. Στις λίγες, αναλογικά, περιπτώσεις που επιχειρήθηκε κάτι τέτοιο, ως επι το πλείστον έγινε με πρόχειρο τρόπο και χωρίς να επιφέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.
Σήμερα, 4 χρόνια μετά την εγκατάστασή μας, έχει πάψει να αποκαθίσταται το παραμικρό, ενώ εξακολουθούν να υπάρχουν σοβαρά κατασκευαστικά προβλήματα, τα οποία δεν εντοπίζονται μόνο στις επιμέρους κατοικίες αλλά και στους περισσότερους κοινόχρηστους χώρους της πόλης μας. Τα προβλήματα δε αυτά, όχι μόνο υποβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής μας, αλλά και σε αρκετές περιπτώσεις τείνουν να καταστούν επικίνδυνα για την υγεία και περαιτέρω για την ίδια μας τη ζωή. Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποια από αυτά:
• Έλλειψη στεγάστρων σε πολλά μπαλκόνια των επάνω ορόφων με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καμιά προστασία από τη βροχή, την υγρασία, τον ήλιο, τον αέρα, ενώ από την εισροή υδάτων είχαμε διαβρώσεις και πτώσεις οροφών σε διαμερίσματα ορόφων που βρίσκονται κάτω από αστέγαστα μπαλκόνια.
• Υγρασίες και ρωγμές σε εξωτερικούς τοίχους οικοδομών, αλλά και στην εσωτερική τοιχοποιία και τις οροφές διαμερισμάτων,
• Υγρασία σε μάρμαρα στα μπαλκόνια με αποτέλεσμα να αποκολλώνται.
• Αποκόλληση σε πλάκες στα πεζοδρόμια και ρωγμές στην άσφαλτο.
• Τελείως εγκαταλλειμένη, με ξηραμένα φυτά και δένδρα, είναι η πράσινη ζώνη (εκτάσεως 220 στρεμάτων). Πρόκειται για ένα έργο που κόστισε αρκετά εκατομμύρια ευρώ και είναι σχεδόν κατεστραμμένο.
(επισυνάπτονται φωτογραφίες)
Αυτό που αποτελεί πλέον κοινή διαπίστωση των κατοίκων και διαφαίνεται και από τον πλέον άπειρο, είναι η κακή ποιότητα υλικών που χρησιμοποιήθηκαν για το συγκεκριμένο έργο και οι αστοχίες των υλικών. Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν να εκταμιεύσουν οι κάτοικοι (βιοπαλαιστές οι περισσότεροι) σημαντικά ποσά για την αποκατάσταση των κατοικιών τους και για την αντικατάσταση υλικών που δεν ανταποκρίνονται στις στοιχειώδεις προδιαγραφές.
Σήμερα οδηγούμαστε να κάνουμε την παρούσα αναφορά γιατί μετά από πληροφορίες που έφτασαν στο σωματείο μας και αφορούν τις εργολαβίες που κατασκεύασαν το ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ, οι εργολάβοι υπέβαλλαν ειδική όχληση στην Εταιρεία ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ 2004 Α.Ε. στην οποία αν δεν υπάρχει ουσιαστική αναχαίτιση θα κλείσει οριστικά το έργο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ στις “6 Αυγούστου 2010 με τον κίνδυνο της πλήρους απαλλαγής των εργολάβων από τις υποχρεώσεις τους”. Με απόφαση δε του Δ.Σ. του Ο.Ε.Κ. την περασμένη εβδομάδα ορίσθηκαν εκκαθαριστές στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ 2004 Α.Ε. οι οποίοι καλούνται να “κλείσουν όπως- όπως” όλες τις εκκρεμότητες που υπάρχουν στις εργολαβίες για την κατασκευή της πόλης του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ.
Σημειώνεται ότι τα προηγούμενα έτη που εγένετο η εγκατάστασή μας στην πόλη του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ, βρισκόμασταν σε συνεχή διαβήματα προς τις αρμόδιες αρχές (Ο.Ε.Κ και ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ 2004 Α.Ε.), για προσπάθεια επίλυσης όσο το δυνατόν περισσότερων προβλημάτων της πόλης, χωρίς να υπάρχει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Από τις διαδικασίες που διαφαίνονται με τις σημερινές Διοικήσεις (Ο.Ε.Κ. και ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ), δρομολογείται άμεσο κλείσιμο των εργασιών με κίνδυνο ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ των παραπάνω υποχρεώσεων προς τους δικαιούχους.
Με την εκπνοή της παραπάνω ημερομηνίας “6 Αυγούστου 2010”, προβλέπεται μια «ΝΟΜΟΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ» διαμάχη του Ο.Ε.Κ. και των εργολάβων σε βάρος των κατοίκων του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ.
Ως κάτοικοι του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ θεωρούμε ότι εμπαιζόμαστε από τις Διοικήσεις, απαξιώνεται η περιουσία μας και υποβαθμίζεται η ποιότητα της ζωής μας στην πόλη του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
Καταγγέλουμε κάθε υπεύθυνο και ζητούμε να διαταχθεί προκαταρτική εξέταση, προς διαπίστωση τυχόν ποινικών ευθυνών στην υπόθεση αυτή,
Καλούμε την δικαιοσύνη να επέμβει και να περισώσει την περιουσία μας αλλά και την περιουσία του Ο.Ε.Κ. η οποία θεωρούμε ότι χωρίς την ΑΜΕΣΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΧΑΘΕΙ.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Νάσος Βαλαβάνης Παύλος Γεωργίου
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://olympicvillage.webmmorpg.net
 
αναφορά – καταγγελία κατά παντός υπευθύνου στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
 :: ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ :: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ :: ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΟΛ.ΧΩΡΙΟΥ-
Μετάβαση σε: